Fizika v sliki: nagradni fotografski natečaj

v sodelovanju s Fakulteto za matematiko in fiziko UL

K sodelovanju vabimo amaterske fotografe_inje, ki jih privlači estetika fizikalnih pojavov in raziskovanj. Vabimo vas, da nam pošljete fotografije raziskovalnega dela in pojavov, ki jih lahko opazimo v naravi, šoli, laboratorijih itd.  Fotografije so lahko estetske, poučne ali zabavne. Opremljene naj bodo  z imenom avtorja_ice, s kratkim naslovom (do 60 znakov) in kratkim ter splošno razumljivim  pojasnilom (do 300 znakov). Vsak_a avtor_ica lahko pošlje največ tri fotografije, ki naj bodo ležečega formata ter v resoluciji vsaj 150 dpi (in v nekompresiranem formatu). Pet najboljših fotografij bo nagrajenih.

Posnetke, skupaj s podatki o avtorju_ici (ime in priimek, institucija, elektronski naslov), pošljite do 8. februarja 2019 ob 12h po elektronski pošti na naslov info@znc.si, zadeva: ZnC-foto.

Glavna kriterija ocenjevanja bosta vsebinska sporočilnost fotografije in njen estetski učinek, k oceni pa bo prispevalo tudi priloženo pojasnilo.

Rezultati natečaja bodo objavljeni 15. februarja 2019 na spletni strani znc.si, nagrade pa podeljene 19. februarja 2019 ob 19h v Atriju ZRC.

Nagrade
Nagrada za 1. mesto: 150 eur in promocijsko darilo Fakultete za matematiko in fiziko
Nagrade za 2.-5. mesto: promocijsko darilo Fakultete za matematiko in fiziko

Nekaj izbranih fotografij (poslanih v ustreznem formatu) bo jeseni 2019 prikazanih na razstavi v Jakopičevem sprehajališču v ljubljanskem Tivoliju.

Ocenjevalna komisija:

  • Boštjan Golob, Fakulteta za matematiko in fiziko UL
  • Grega Repovš, Filozofska fakulteta UL
  • Matej Povše, samostojni novinar in fotograf
  • Lea Udovč, STA
  • Kristina Žagar  Soderžnik, IJS in ZnC

Za dodatne informacije v zvezi z natečajem pišite na info@znc.si.