Znanstveni slam 2018

Si raziskovalec/raziskovalka, ki z veseljem deli svoje znanje, ideje in navdušenje nad znanostjo? Prijavi se na znanstveni slam, kjer boš še z drugimi raziskovalci v prijetnem večeru, ki ga bosta vodila novinarka Maja Ratej in stand-up ko(e)mik Aleš Novak, nastopil/a pred raznoliko publiko.  K sodelovanju vabimo raziskovalce in raziskovalke z vseh raziskovalnih področij. Edini pogoj za prijavo je, da znaš s kratko pripovedjo o svojem raziskovalnem delu prepričati tudi tiste poslušalce, ki o temi tvojega dela nimajo pojma.

Imel/a boš 5 minut, da s svojo poljudnoznanstveno predstavitvijo navdušiš poslušalce. Če želiš, imaš lahko do največ 5 prosojnic, lahko pa s seboj prineseš tudi kaj, kar opisuje temo tvojega nastopa. Če je potrebno, imaš lahko (tihega) pomočnika. (Namig: oglej si posnetke s prvih treh slamov.)

Tvoj nastop bo ocenjevalo občinstvo, trije najboljši nastopi bodo nagrajeni. Prva nagrada je 300 eur, druga 200 eur in tretja 100 eur. Za dodatne informacije nam piši na info@znc.si.

Pomembni datumi:

  • Prijave sprejemamo do 19. oktobra 2018 ob 14:00 na e-naslov info@znc.si (zadeva: Znanstveni slam). V parih stavkih sporoči, o čem nameravaš govoriti (ne bo objavljeno). V sporočilu napiši delovni naslov svojega nastopa (pred objavo ga lahko še popiliš), pripiši svoje ime in priimek ter ime raziskovalne organizacije, s katere prihajaš.
  • Izmed prijavljenih bomo do 23. oktobra izbrali 10 kandidatov/kandidatk za nastop.
  • Pred slamom se bomo dvakrat dobili. Nasvete, kako pripraviti nastop, bomo slišali tudi od prejšnjih zmagovalcev slama.
  • Znanstveni slam bo 19. novembra 2018 v Atriju ZRC ob 19h.  Za obiskovalce bodo na voljo brezplačne vstopnice, nekaj jih bomo rezervirali za povabljence nastopajočih.