Znanstveni slam 2019 – Cutting Edge

Letošnji znanstveni slam bo potekal v sklopu konference Cutting Edge 2019, katere osrednja tema je komuniciranje znanosti. Kot je navada na slamu, bodo nastopajoči z zanimivimi pripovedmi o svojem raziskovalnem delu poskušali prepričati tudi laično publiko.

K prijavi vabimo podiplomske študente/ke magistrskega ali doktorskega študija in podoktorske raziskovalce/ke s področij
– vede o življenju,
– materiali prihodnosti in
– tehnologije za Zemljo in okolje
Če se najdeš med njimi in si pripravljen/a deliti svoje znanje, ideje in navdušenje nad znanostjo z drugimi, se hitro prijavi in kandidiraj za zmagovalca/ko znanstvenega slama 2019.

Prijave
Do 15. julija 2019 na cutting-edge@fkkt.uni-lj.si  (subject: Znanstveni slam 2019) pošlji kratko pojasnilo (do 250 besed), o čem nameravaš govoriti. Naslov naj bo kar se da privlačen, vsebina povzetka pa razumljiva tudi nestrokovnjaku. Ne pozabi pripisati svoje ime in priimek ter področje, na katerem opravljaš ali si zaključil/a podiplomsko izobraževanje. Izmed prijavljenih bomo izbrali 10 kandidatov in kandidatk za znanstveni slam, ki bo potekal 16. septembra 2019 v Atriju ZRC SAZU.

Nastop
Imel/a boš 5 minut, da s svojo poljudnoznanstveno predstavitvijo navdušiš publiko. Tokrat prosojnice niso zaželene. Lahko pa s seboj prineseš kaj, kar je posredno ali neposredno povezano s temo tvojega nastopa (namig: oglej si prejšnje slame). Tvoj nastop bo ocenjevalo občinstvo in komisija, trije najboljši nastopi bodo nagrajeni.
Znanstveni slam bo v slovenskem jeziku!
Za dodatne informacije v zvezi z natečajem nam piši na info@znc.si ali cutting-edge@fkkt.uni-lj.si.

Še nekaj…
Pred slamom se bomo dvakrat dobili in se o nastopih pogovorili. Udeleženci prejšnjih slamov vam bodo dali nasvete, kako pripraviti dober nastop.

Za obiskovalce
Dva do tri tedne pred slamom bodo Eventbrite.com na voljo brezplačne vstopnice. Nekaj jih bomo rezervirali za povabljence nastopajočih.