2. natečaj “Znanost na delu”

Ste pripravljeni z nami deliti vznemirljive trenutke velikih izzivov, spoznanj, veselja in dvomov?

»Znanost na cesti« objavlja 2. natečaj za najboljšo zgodbo o znanstvenih raziskavah.  K sodelovanju vabimo raziskovalce z vseh raziskovalnih področij. Pričakujemo kratke prispevke o lastnih znanstvenih raziskavah, dosežkih, zmotah ali izzivih. Namenjeni so nestrokovni javnosti, ki jo zanima znanost. Napisani naj bodo v živem slogu in javnosti razumljivem jeziku, vendar ne nerealno senzacionalistično, ohranjena naj bo potrebna strokovnost.

Prispevek (zgodba) naj ima privlačen naslov in naj ne bo daljši od 4000 znakov s presledki.  Vsebuje naj eno ali dve sliki, umeščeni v besedilo.

Če gre za skupinsko delo več avtorjev, naj bo jasno razvidno, kdo je glavni pisec. Vsak avtor lahko sodeluje z največ  dvema prispevkoma. Podatek o avtorju/avtorjih  naj vsebuje ime in priimek, institucijo in elektronski naslov.

Prispevke pošljite  v formatu word ali pdf  po elektronski pošti na naslov info@znc.si, Subject: ZnC-zgodba in sicer do 18. avgusta 2018. Rezultati bodo objavljeni na spletni strani https://znc.si/, nagrade pa podeljene na septembrskem predavanju «Znanost na cesti«.

Glavni kriteriji ocenjevanja bodo zanimivost, razumljivost in strokovnost oz. njihova dobra uravnoteženost.

Ocenjevalna komisija:

  • Katarina Modic, Mladinska knjiga
  • Lea Udovč, STA
  • Maja Čakarič, DELO
  • Miha Pribošič, DELO
  • dr. Kristina Žagar, Institut „Jožef Stefan“ in članica ekipe ZnC

Pet najboljših prispevkov bo nagrajenih:

  1. mesto: 100 eur +  majčka z znakom ZnC-pisec/ka
  2. knjiga (MK) + majčka
  3. -5. mesto: majčka

Za dodatne informacije v zvezi z natečajem pišite na info@znc.si.