Natečaj ˝Gradbeništvo v sliki˝

Skupaj z Zavodom za gradbeništvo Slovenije (ZAG) vabimo k sodelovanju amaterske fotografe/inje, ki jih privlači opazovanje gradnje različnih objektov, sanacija in odstranjevanje objektov, kljubovanje stavb in gradbenih materialov vremenskih razmeram, posledice gradnje in ponovna uporaba odpadnih materialov (krožno gospodarstvo). Vabimo vas, da nam pošljete fotografije pojavov, objektov, zanimivih detajlov, utrinkov iz laboratorija ali gradbišča, torej česarkoli v povezavi z gradbeništvom.

Fotografije so lahko estetske, poučne ali zabavne. Opremljene naj bodo  z imenom avtorja/ice, s kratkim naslovom (do 60 znakov) in kratkim ter splošno razumljivim  pojasnilom (do 300 znakov). Vsak/a avtor/ica lahko pošlje največ tri fotografije, ki naj bodo ležečega formata in v visoki resoluciji (vsaj 150 dpi). Pet najboljših fotografij bo nagrajenih. Glavna kriterija ocenjevanja bosta vsebinska sporočilnost fotografije in njen estetski učinek, k oceni pa bo prispevalo tudi priloženo pojasnilo.

Posnetke, skupaj s podatki o avtorju/ici (ime in priimek, institucija, elektronski naslov), pošljite do 15. marca 2020 ob 22. uri po elektronski pošti na naslov info@znc.si, zadeva: ZnC-foto.

Razglasitev in nagrade za najboljše tri fotografije bodo podeljene 7. aprila 2020 ob 19h v Atriju ZRC. Rezultati natečaja pa bodo objavljeni tudi na spletni strani znc.si.

Najboljše fotografije bodo po dogovoru z avtorji lahko uporabljene tudi za namene promocije!

Nagrade:

Nagrada za 1. mesto: 150 eur in promocijsko darilo Zavoda za gradbeništvo
Nagrade za 2.-5. mesto: promocijsko darilo Zavoda za gradbeništvo

Ocenjevalna komisija:

Matej Povše, samostojni novinar in fotograf
Matej Michelizza, ZAG
Ema Kemperle, ZAG
Mojca Mušič, ZAG
Dr. Vilma Ducman, ZAG
Majda Pavlin, ZAG in ZnC

Za dodatne informacije v zvezi z natečajem pišite na info@znc.si.