4. slovensko posvetovanje mikroskopistov

Ankaran, 12. in 13. maj 2022

Ekipa Znanosti na cesti se je udeležila dogodka, 4. slovensko posvetovanje mikroskopistov, ki je potekalo v Ankaranu med 12. in 13. majem 2022, pod okriljem Slovenskega društva za mikroskopijo (SDM). Dogodek je namenjen povezovanju mlajših in že uveljavljenih raziskovalcev in drugih uporabnikov mikroskopskih tehnik s področij znanosti o življenju, o materialih ter industrije.

ZnC je v sodelovanju z SDM posnela in objavila devet kratkih videov z vprašanji in odgovori na temo mikroskopije. Videi so objavljeni na FB straneh ZnC in SDM.

V okviru dogodka je potekala tudi posterska sekcija. Komisija v sestavi Saša Novak (ZnC), Blaž Belec (ZnC in SDM), Nada Žnidaršič (SDM) in Samo Hudoklin (SDM) je imela nalogo, da izbere dva najboljša posterja, ki sta prejela nagrado 100 eur in promocijsko darilo.

Nagrado za najboljši poster sta dobila:

Angela Balzano iz Biotehniške fakultete, UL, za poster z naslovom: “Scanning Electron microscopy protocol for the characterization of waterlogged archaeological wood

in

Marko Kolenc iz Medicinske fakultete, UL, za poster z naslovom: “Izolacija virusa SARS-CoV-2 iz kliničnih vzorcev bolnikov s Covid-19 na celičnih linijah Vero E6

Čestitke nagrajencema!