Nagradni fotografski natečaj “Trajnostna energija”

Komisija je izmed 16 prispelih fotografij izbrala pet najboljših. Čestitamo nagrajencem!

  1. mesto: Stojan Gorup in Tri energije
Posnetek treh možnih trajnostnih energij - sonca, vetra in vode (bibavica).

2. mesto: Vlasta Gorup in Satelitske postaje

Islandija je dežela, ki je dobro izkoristila geotermalno vodo za ogrevanje hiš, cest, rastlinjakov. Cevovodi in vodi za vročo paro se celo dobro vključujejo v naravno okolje. Kontrolne postaje pa spominjajo na igluje ali satelitske postaje. Celo kilometri daljnovodov , ki poskbijo , da pride elekrtika do vsake oddaljene kmetije, so v meglenem vremenu fotgrafsko zanimivi.

3. mesto: Bolfek Jernej

4. mesto: Darko Jakovac in Sončna elektrarna

Fotografija prikazuje sončno elektrarno v bližini Črnomlja. Fotografija je bila narejena dne 25.6.2021. Sonce predstavlja neizmerjeno količino energije, zato je v krajih z odlično sončno lego smiselno to energijo izkoristiti s pomočjo sončnih celic, kar prikazuje tudi fotografija.

5. mesto: Kralj Irina in Zeleno sonce

Razcvetajoči cvet sončnice

K sodelovanju vabimo amaterske fotografe/inje, ustvarjalci lahko delujejo samostojno ali v okviru šol, društev, zavodov, krožkov, vendar pa se morajo na natečaj prijaviti kot posamezniki. Fotografski natečaj je tematski, pričakujemo pa fotografije objektov, dogodkov, detajlov ali abstrakcij v povezavi s trajnostno energijo. Fotografije so lahko estetske, poučne ali zabavne.

Znanost na cesti v sodelovanju s Fotografsko zvezo Slovenije organizira nagradni fotografski natečaj na temo “Trajnostna energija”.

Pet najboljših fotografij bo nagrajenih. Glavni kriteriji ocenjevanja bodo vsebinska sporočilnost fotografije in njen estetski učinek, kvaliteta izvedbe, k oceni pa bo prispevalo tudi priloženo pojasnilo. Prispevki naj bodo opremljeni z imenom avtorja/ice, s kratkim naslovom (do 60 znakov) in kratkim, splošno razumljivim  pojasnilom (do 300 znakov).

Vsak/a avtor/ica lahko sodeluje z največ tremi fotografijami, ki naj bodo ležečega formata; minimalna ločljivostjo fotografij naj bo 300 dpi, velikosti najmanj 1920 x 1080 px. Fotografije so lahko v ČB ali barvni tehniki, dobrodošli so tudi eksperimentalni pristopi. Posnetke, skupaj s podatki o avtorju/ici (ime in priimek, elektronski naslov), pošljite do 31. julija 2021 ob 22. uri po elektronski pošti na naslov info@znc.si, zadeva: ZnC-foto. Prejete prispevke z imenom avtorja bomo med trajanjem natečaja objavljali na FB/Instagramu.

Strokovna komisija bo na podlagi pregleda prejetih fotografij izbrala 5 avtorjev. Razglasitev in nagrade za najboljše fotografije bodo podeljene v septembru 2021, rezultati natečaja pa bodo objavljeni na spletni strani www.znc.si.

Nagrada za 1. mesto: 100 eur in promocijsko darilo
Nagrade za 2-5. mesto: promocijsko darilo

Dodatne informacije v zvezi z natečajem poiščite na spletni strani www.znc.si, ali pišite na info@znc.si.