Japanblogweb

9. junij 2016
dr. Kristina Žagar Soderžnik

Z Markom imava rada izzive in potovanja v lastni režiji. Rada odkrivava neznano in spoznavava ter opazujeva ljudi in njihove običaje. Sva velika gurmana in z veseljem spoznava pestro kulinariko, kjerkoli že to je. Nikoli si nebi predstavljala potovanja, kjer je vnaprej vse organizirano. Glede na najini službi, sva imela priliko videti in doživeti že ogromno sveta. Sedaj sva obrnila nov list v knjigi. Rodila se nama je Zoja in malo sva morala prilagoditi najin tempo in način življenja. Vseeno nas to ni ustavilo, da se nebi odpravili novi dogodivščini naproti, in tako smo se znašli daleč od doma, na Japonskem.

Kristina:

Že od malega si je želela spoznavati svet in raziskovati. Trenutno polno zaposlena mamica male Zoje, ki ji kravžlja živčke in jo osrečuje z brezzobim nasmehom. Proste trenutke, ki so pri šestmesečni malčici redki, izkoristi za urejanje spletne strani in pisanje bloga, če ostane kaj časa še za malo telovadbe. Profesionalno je raziskovalka na IJS, kjer se ukvarja s karakterizacijo očem nevidnih palčk, cevk in še česa. Njena postranska služba pa je pomoč pri organizaciji projekta “Znanost na cesti”, organizacija raznih dogodkov, urejanje spletnih strani in razlaganje bodočim naravoslovcem, zakaj je znanost kul.

Marko:

Od lanskega novembra sliši tudi na Marko-san. Tako je velela pot življenja in podoktorsko izobraževanje ga je pahnilo v epicenter. Kot tak, in kot žarišče dinamičnega in izredno aktivnega raziskovanja na področju magnetnih materialov. Sprva je kot t.i. skype-foter redno skrbel za družinske stike, potem pa sta se žena in mala Zoja naveličali štekanja sodobne programske opreme in priletele v Tsukubo Energijo za delo črpa iz dolgih družinskih zajtrkov, skupnih večerov in potepuških, ter včasih lenih vikendov.

Zoja:

Mala nagajivka, ki budno spremlja dogajanje okoli sebe. Trenutno šestmesečna punčka, ki naju vsak dan neizmerno razveseli in skoraj vsak dan ujezi. Mala hiperaktivka, ki bo po očku in po mamici zagotovo podedovala ljubezen do potovanj in odkrivanj neznanih kotičkov. Trenutno pa se najbolj razveseli nove igračke, ali mamine pesmice, ali očkovega naročja.

Dobrodošli na Japonskem: https://japanblogweb.wordpress.com/