4. Junior Achivement inovacijski kamp na tematiko krožnega gospodarstva in e-odpadkov

Reševanje izzivov na temo krožnega gospodarstva in surovin

Hotel Mons, Ljubljana, 27. 10. 2022

Organizator: Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih (JA Slovenija) in zavod Znanost na cesti (ZnC) pod okriljem Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT Raw Materials).

Po dveh letih na spletu je letošnji, že četrti, inovacijski kamp v organizaciji Junior Achievement potekal spet v živo. Na dogodku je sodelovalo podjetje ZEOS, ki je predstavilo svoje dejavnosti in izziv za udeležene dijake: Kako bi na inovativen način električne in elektronske aparate ali njihove sestavne dele in materiale, iz katerih so narejeni, čim daljši čas ohranili v uporabi oziroma povečali njihovo izkoriščenost?

Ekipa ZnC je bila tudi tokrat v vlogi strokovnih mentorjev, ki so budno spremljali razvoj ideje posamezne ekipe in pomagali z usmeritvami. Prav tako smo ZnC-jevci pripravili komunikacijski trening, kjer smo poskušali dijakom predstaviti dobre prakse predstavljanja svojih idej.

Povezava do dogodka: https://www.jaslovenija.si/post/4-junior-achivement-inovacijski-kamp-na-tematiko-kro%C5%BEnega-gospodarstva-in-e-odpadki

Dijaki med reševanjem izziva
Zmagovalna ekipa po izboru dijakov