Videonatečaj Znanost na delu

Natečaj za najboljši kratki video na temo znanosti

Natečaj je zaključen, rezultate si lahko ogledate tukaj

Ste v zadnjem času opazili kakšen res dober video in se ob njem nasmejali, začudili, navdušili? Vedno več jih je, saj je snemanje video posnetkov postalo tehnično zelo preprosto in dosegljivo vsakomur, npr. s telefonom, tablico… Video torej ponuja nov način pripovedovanja zgodb o znanosti. Kakšna je vaša?

»Znanost na cesti« objavlja natečaj za najboljši kratki video o znanosti.Pričakujemo posnetke, v katerih raziskovalci na poljuben in poljuden način pripovedujejo o svojem delu, dognanjih ali idejah, prikazujejo zanimive eksperimente ipd. Namenjeni so nestrokovni javnosti, ki jo zanima znanost. K sodelovanju vabimo raziskovalce z vseh raziskovalnih področij. Spodbujamo timsko delo in inovativne pristope.

  • Posnetek naj bo dolg največ 3 minute,
  • lahko je opremljen s pisnimi pojasnili oz. gesli ali z govorom,
  • lahko ima glasbeno spremljavo (pri tem opozarjamo na upoštevanje avtorskih pravic ustvarjalcev).
  • Vsak avtor/skupina lahko sodeluje z največ tremi prispevki.
  • Podatek o avtorju/avtorjih naj vsebuje ime in priimek, institucijo in elektronski naslov vseh avtorjev (avtorje prosimo, da poskrbijo za avtorsko nespornost).
  • Rok za oddajo posnetkov je 1. september 2015=> NOVO: Podaljšano do 6. septembra!

Posnetke pošljite po elektronski pošti na naslov znc@satena.si, Subject: ZnC-video. Če so posnetki za elektronsko pošto preveliki, jih naložite na YouTube ali Vimeo in nam v elektronski pošti sporočite povezavo do njih, ali pa jih pošljite preko katere izmed storitev za prenos datotek, npr. Wetransfer.

Trije najboljši posnetki bodo nagrajeni:

1. mesto: 300 eur (za skupino) + majčke z znakom ZnC (za vse člane ekipe)
2. in 3. mesto: majčke z znakom ZnC (za vse člane ekipe)

Glavni kriteriji ocenjevanja bodo sporočilnost, zanimivost, razumljivost, ustvarjalnost in strokovnost oz. njihova dobra uravnoteženost.

Rezultati bodo objavljeni na spletni strani www.znanostnacesti.si in na Facebook profilu Znanost na cesti. Nagrade bodo podeljene na prvem predavanju 6. cikla «Znanost na cesti«, 7. oktobra 2015.

Za dodatne informacije v zvezi z natečajem nam pišite na znc@satena.si

Udeleženci (posameznik ali skupina) natečaja jamčijo, da so video posnetki, s katerimi sodelujejo v natečaju, njihovo lastno in izvirno avtorsko delo, oziroma, da imajo na teh delih ustrezne pravice. S sodelovanjem v tem nagradnem natečaju udeleženci dovoljujejo organizatorju objavo posnetka na spletnih mestih organizatorja izključno v nekomercialne namene promocije znanosti.

 

Rezultati

1. mesto: 
dr. Vida Vukašinović, doc. dr. Gregor Papa, doc. dr. Barbara Koroušić-Seljak, doc. dr. Anton Biasizzo, snemanje in montaža: Bojana Petković, Institut „Jožef Stefan“ za prispevek “Ohranjamo zdravje”

2. mesto:
Damjan Pjević, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, za prispevek “Agregatna stanja”

3. mesto:
Tina Eleršek, Nacionalni inštitut za biologijo za prispevek “Toxic cyanobacteria of Slovenia”

Nagrajencem iskreno čestitamo. Želimo vam veliko dobrega navdiha in še veliko dobrih zgodb.